Banaanimaustekakku

09 Jou Banaanimaustekakku

 

2 ylikypsää banaania

2 kananmunaa

2 dl Turkkilaista jogurttia

1½ dl palmuöljyä tai auringonkukkaöljyä

1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
7 dl puolikarkeita Spelttijauhoja

1 dl Wholefood 360 voimaruokaa 3 dl Intiaanisokeria 1½ tl leivinjauhetta 1 tl leivinsoodaa 2 tl kanelia

2 tl kardemummaa

½ tl suolaa 2 rkl suklaanibsejä

 

Pinnalle

 

1 banaani

1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna

1 rkl suklaanibsejä

2 rkl siirappia

½ tl sormisuolaa

 

Viipaloi banaani kulhoon ja lisää joukkoon kananmunat, jogurtti, öljy ja raastettu inkivääri.

Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi.

 

Sekoita toisessa kulhossa jauhot, voimaruoka, sokeri, leivinjauhe, sooda ja mausteet.

Lisää kuiva-aineseos edelliseen seokseen pikkuhiljaa niin, että syntyy tasainen taikina. Lisää lopuksi suklaanibsit lastalla käännellen.

 

Vuoraa pitkä kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada kakkutaikina vuokaan. Ripottele päälle puolet saksanpähkinöistä. Viipaloi banaani pituus suunnassa ja asettele ne kakun päälle. Ripottele loput saksanpähkinät päälle ja paina kädellä hieman niitä taikinaan.

Ripottele pinnalle suklaanibsejä ja valuta siirappi päälle. Ripottele sormisuola kakun pinnalle.

 

Valuta taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja paista uunissa 170C asteessa tunti. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Jos, tikkuun jää taikinaa jatka kypsentämistä.

 

Ota kakku uunista ja anna vetäytyä vuoassa noin 10 minuuttia ja kumoa ritilälle jäähtymään.

Kääri jäähtynyt kakku leivinpaperiin ja folioon. Anna maustua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Säilyy hyvin viikon huoneenlämmössä jos maltat olla syömättä kakkua ennen sitä.