Maijasta

Rakkauteni ruokaan heräsi jo ollessani kaksivuotias. Etsin kaikki mahdolliset kipot, jotka muistuttivat vähänkin kattilaa, ja kaikki kauhaa muistuttavat kepit leikkeihini. Ulkoa löytyi leikkiruoka-aineksiksi ensin hiekkaa ja multaa. Taitojen karttuessa löysin kotipihan tuntumasta lahonneita kantoja, sammalta, puiden lehtiä ja katajanmarjoja. Niistä vasta innostuin keittelemään.

Oikeisiin ruoka-aineksiin pääsin käsiksi vasta ollessani seitsenvuotias, ja lopputuloksena oli elämäni ensimmäinen oikea ruoka, silakkalaatikko. Voi sitä riemua minkä tunsin, kun perhe söi sitä ihmeissään, vaikka olin unohtanut siitä munamaidon. Onneksi pääsin jo viisitoistavuotiaana oikeaan ravintolakeittiöön töihin keittiöapulaiseksi. Tunsin heti sen maailman omakseni.

taulu4b
alasivu_ruokayhdistelma5

Siitä alkoi ikuinen opiskeluni, joka toivottavasti jatkuu vielä pitkään. Siinä vaiheessa kun tuntuu, ettei ole mitään opittavaa, lupaan lopettaa. Se tarkoittaa käytännössä sitä, ettei keksi enää mitään uutta.

Ruokaa valmistettaessa ei voi sanoa yhtä ainoaa oikeaa tapaa tehdä sitä. Siksi pidän ruoanvalmistusta tietynlaisena taiteenlajina. Ehkä siinä on syy, joka tekee siitä niin mielenkiintoisen. Yksi tärkeimmistä seikoista ruokaa valmistettaessa on kuitenkin ensiluokkaiset raaka-aineet. Ilman niitä et voi saada hyvää, maukasta ruokaa.

alasivu_ruokayhdistelma_kapea

Maijan CV

Maija Sisko Silvennoinen
syntynyt Saarijärvellä 28.02.61

Maanviljelijän vanhin tytär
Rakastan ruokaa ja ruoanvalmistusta
sekä uusien makujen suunnittelua.

 

Koulutus

Yhteiskoulu
Ammattikoulu
Ravintolakoulu
Haagainstituutti

 

Työtehtävät
Katriinan Kasvisravintola, Ravintoloitsija 01.04.2004-
Petäys Resort Hotellinjohtaja 01.01.2011-16.04.2013
Patani Ravintola, Ravintoloitsija 1999 – 2004
GW Sundmans, Keittiöpäällikkö
Savoy, Keittiöpäällikkö/ Ravintolapäällikkö
Havis Amanda, Keittiöpäällikkö
Nevski, Keittiöpäällikkö
George, Keittiöpäällikkö
Amadeus, Keittiömestari
Palace, kylmäkkö / kokki
Rantasipi Laajavuori, Kylmäkkö/ kokki
Rantasipi Summassaari, Kylmäkkö/ kokki

Ruokatoimittaja

10 vuotta Bon Appetit Ohjelma toimittaja ja esiintyjä
Me Naiset lehti
Iltasanomat Plus-liite
Sport-lehti
MTV3 Makuja Keittiö 2009-2010
Meiran Mausteet 2009-2011
Iltasanomat Chef Maija 2010-2012

 

Keittokirjat

Ruiskirja
Aitoja makuja, Lappi lautasella
Suomalainen kalakeittokirja
Osterikeittokirja
Kokkaa itse nuorten keittokirja
Kaalikeittokirja
Maijan riistakeittokirja
Maijan lihakeittokirja
Maijan kasviskeittokirja
Maijan kalassa
Maija Maalla
Chef du Cuisine
Nature`s Table
Juhlaruoka keittokirja
Arkiruoka keittokirja
Jouluruoka keittokirja
7 Bon Apetit ohjelmaan pohjautuvaa